Αναζητηση:
Αρχική ΣελίδαΦίλτρα Νερού - Συστήματα Επεξεργασίας ΝερούΑπολύμανση Νερού με Uv Ακτινοβολία η' Χλωρίωση Νερού  

Απολύμανση Νερού με Uv Ακτινοβολία η' Χλωρίωση Νερού

Απολύμανση Νερού, Τοπικής η' Κεντρικής Παροχής με Uv Ακτινοβολία η' με Χλωρίωση για Μολυσμένα Νερά.
Συστήματα επεξεργασίας καθαρισμού του νερού από την ClearWater.


1. Λυχνίες απολύμανσης νερού με υπεριώδες φως (UV).

Οι λυχνίες υπεριώδους φωτός UV διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα συσκευών, από απλές που εφαρμόζονται σε κοινή βρύση κουζίνας η' κεντρικής παροχής, σε συνδυασμό με φίλτρα ενεργού άνθρακα η' φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης, μέχρι ειδικές μεγάλες επαγγελματικές κατασκευές βιομηχανικής κλίμακας.
Η λάμπα UV με υπεριώδη ακτινοβολία έχει την ικανότητα να σκοτώνει τους περισσότερους μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε ένα μικροβιολογικά επιβαρυμένο νερό.

Το βασικό μειονέκτημα των λυχνιών UV είναι ότι δεν είναι κατάλληλες για νερά που ενώ έχουν αυξημένο αριθμό συνολικών μικροβίων, κολοβακτηριοειδών, ψευδομονάδων και εμπεριέχουν συγχρόνως και αιωρούμενα γαιώδη υλικά (λάσπη/χώμα).

2. Συσκευές χλωρίωσης νερού με skimmer η' δοσομετρική αντλία.

Με την έγχυση υποχλωριώδους νατρίου δημιουργείται στο νερό ελεύθερο χλώριο (Cl2), αυτή είναι ιδιαιτέρως δραστικά απολυμαντική ουσία που καταστρέφει όλα τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς που εμπεριέχονται στο νερό.

Εφαρμόζεται με δοσομετρητή, δοσομετρική αντλία και δεξαμενή, ή με δεξαμενή και χρήση Skimmer με ταμπλέτες.
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου χλωρίωσης είναι η χρήση της σε όλες τις περιπτώσεις μολυσμένων νερών με χαμηλό κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας και η αποτελεσματικότητά της.
Βασικά μειονεκτήματα που προκύπτουν είναι η παραγωγή ελεύθερου χλωρίου, που ναι μεν είναι τοξικό για τους μικροοργανισμούς, είναι επίσης καρκινογόνο και τοξικό για τον άνθρωπο.

Πρέπει συχνά και με πρόγραμμα να ελέγχουμε το επίπεδο σε ελεύθερο χλώριο, καθώς πρέπει να αποφεύγεται η υπερδοσολογία, η' ακόμα και η υπο-δοσολογία, για να υπάρχει το θεμιτό και σωστό αποτέλεσμα.
Ιδιοκτήτες οικιών και δυστυχώς και αρκετοί επαρχιακοί δήμοι διεξάγουν την χλωρίωση με το χέρι.
Αυτό σε τυχαία βάση και χωρίς έλεγχο της ποσότητας σε ελεύθερο χλώριο στο νερό, είναι μια επικίνδυνη και  "βραδυφλεγής βόμβα" για την υγεία των τοπικών καταναλωτών.

Επίσης το ελεύθερο χλώριο είναι μια ιδιαίτερα δραστική ουσία που αντιδρά με διάφορες οργανικές ουσίες που εμπεριέχονται στο νερό δημιουργώντας παράγωγα της χλωρίωσης τα τριαλογονομεθάνια και άλλα τοξικά παράγωγα.
Τα παράγωγα της χλωρίωσης είναι ουσίες τοξικότερες από το ίδιο το ελεύθερο χλώριο και για αυτά προβλέπονται ανώτατα επιτρεπόμενα όρια στην σχετική οδηγία της ΚΥΑ Υ2/2600 του 2001.
Αυτή η τοξικότητα παραγώγων της χλωρίωσης σε κάθε περίπτωση θέτει επιβεβλημένη και απαραίτητη την προσεκτικά ελεγχόμενη χλωρίωση του νερού.
Ενημέρωση και από επίσημο συνεργάτη μας. Χημικά εργαστήρια Ανδρέου

Απολύμανση-UV-Ακτινοβολία
 
Ταξινόμηση ως πρός:    Προϊόν      Τιμή     Προκαθορισμένο    

Uv Osmo Inox

ΚΩΔΙΚΟΣ: 1070

Τύπος: UV OSMO INOX, Χρησιμοποιείται χωρίς ενσωματωμένο φίλτρο, Iκανότης: 220 l/h Διατομή: 1/4=>3/8" 12w Για σύνδεση IN-LINE μετά από φίλτρα ή πριν από συσκευές

Uv Osmo Inox Απολύμανση Νερού Μολυσμένου Νερού

ΚΩΔΙΚΟΣ: 29844

Τύπος: UV OSMO INOX, Χρησιμοποιείται χωρίς ενσωματωμένο φίλτρο, Iκανότης: 240l/h Διατομή: ½=>3/8" 12w Για σύνδεση IN-LINE μετά από φίλτρα ή πριν από συσκευές
 
Loading...